Service en kwaliteit

Professionals met liefde voor het vak

Dictus (ont)zorgplan

Speciaal voor zorginstellingen is er het Dictus (ont)zorgplan. In, met name, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen is de omgeving van grote invloed op het welzijn van patiënten, bewoners en bezoekers. Een prettige omgeving draagt bij aan het verminderen van de zorgvraag en het versnellen van het genezingsproces: een Healing Environment. Daarnaast vragen zorginstellingen om oppervlakken die buitengewoon duurzaam en makkelijk te reinigen zijn. Dictus Schilderwerken biedt hulp bij het creëren van een totaalconcept op het gebied van kleur, inrichting en onderhoud: het Dictus (ont)zorgplan.

Totaalpakket

Met een zorgvuldig gekozen interieur en representatieve uitstraling kunt u zich als zorginstelling onderscheiden. Een eerste indruk is, in deze tijd van marktwerking en met het oog op de toenemende vergrijzing, even belangrijk geworden als comfort op de lange termijn. Overal moet aan gedacht zijn. Het Dictus (ont)zorgplan bestaat dan ook uit de volgende vier pijlers:

 1. Bieden van een totaalpakket
  Van wandafwerking tot lichtplan en van schilderwerk tot vloerbedekking: Dictus adviseert u graag over de juiste inrichting voor uw zorginstelling en creëren we een Healing Environment. Samen zorgen we dat het totaalplaatje klopt.
   
 2. Toepassing van specifieke producten voor de zorg
  Hygiëne en duurzaamheid staan voorop in de zorg. Wij werken daarom met bijvoorbeeld antibacteriële en schimmelwerende coatings, makkelijk te reinigen glasweefsel als wandafwerking en producten die tegen een stootje kunnen.
   
 3. Procesbeheersing
  Renovatie en onderhoud mogen de zorgverlening nooit verstoren. Hier houden we in het Dictus (ont)zorgplan nadrukkelijk rekening mee. Zo plannen we werkzaamheden op basis van de beschikbaarheid van de ruimtes, gebruiken we producten met een korte droogtijd en zorgen we voor een goede routing.
   
 4. Beheersbaarheid onderhoudskosten
  Door onze ervaring in de zorg kunnen wij deze kennis inzetten om advies uit te brengen met betrekking tot het onderhoud van uw zorginstelling, nu en op de langere termijn. Op die manier blijven de onderhoudskosten beheersbaar.